3 decembrie

Share

1861

În România, la Bucureşti, Domnul Alexandru Ioan Cuza, anunţă, cu prilejul deschiderii Camerelor, că „Înalta Poartă, precum şi toate Puterile Garante” recunosc Unirea Principatelor.

 

 

 

 

 

1912

În timpul primului război balcanic Imperiul Otoman a semnat armistiţiul cu statele balcanice cu care era în conflict, cu excepţia Greciei.

 

 

 

 

  

1920

La Geneva este semnat Protocolul privind constituirea Curții Permanente de Justiție Internațională cu sediul la Haga.

 

 

 

1989

Încheierea „războiului rece”. Întâlnirea la nivel înalt de la Malta dintre George Bush, președintele SUA, și Mihail Gorbaciov, președinte URSS, consacrată “noii ordini mondiale”, cei doi lideri declară că „războiul rece” s–a încheiat.

 

 

1992

Este adoptată de ONU, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi,  pentru a motiva populaţia să devină mai responsabilă în ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi in societate.

 

 

 

1997

Este încheiat Tratatul de la Ottawa sau Tatatul pentru interzicerea minelor terestre, oficial numit Convenție asupra interzicerii folosirii, depozitării, producerii și transportului minelor anti-personale și asupra distrugerii lor, care interzice complet toate minele anti-personale.