7 decembrie

Share

1769

Este instituit Ordinul Sfântului Gheorghe, de către Ecaterina a II-a. Aceasta era cea mai înaltă distincție militară în timpul Imperiului Rus. Ea a fost desființată de regimul comunist, după Revoluția Socialistă din Octombrie.

 

 

 

 

1784

În timpul Răscoalei lui Horia, Cloşca si Crişan, are loc Bătălia de la Mihaileni, dintre Armata Imperială Austriacă si trupele de iobagi.

 

 

 

1917

În timpul Primului Război Mondial, se sfârşeşte Bătălia de la Cambrai, prima mare bătălie de tancuri din istorie. A  început pe 20 noiembrie la Cambrai în Franța, unde aproape 400 de tancuri britanice, atacând pe un front de 16 km, au străpuns apărarea trupelor germane.

 

 

1917

În timpul Primului Război Mondial, Statele Unite ale Americii declară război Austro-Ungariei.

 

 

 

1941

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, are loc Atacul de la Pearl Harbor, Hawaii dat prin surprindere, din partea marinei imperiale japoneze împotriva bazei navale de la Pearl Harbor. Intenția acestui atac preventiv a fost să nu permită flotei pacifice americane să influențeze războiul din sud-estul Asiei pe care Japonia intenționa să-l poarte împotriva Marii Britanii, a Olandei și a Statelor Unite ale Americii.

 

1965

Adunarea Generală a ONU adoptă în unanimitate "Declaraţia cu privire la promovarea în rândurile tineretului a idealurilor de pace, respect reciproc si înţelegere între popoare".