22 aprilie

Share

1915

A avut loc primul atac cu gaze asfixiante, folosite de germani pe frontul din Flandra, în timpul primului război mondial (în 1917, în jurul localității belgiene Ypres, vor fi utilizate pentru prima oară gazele toxice, iperita luându-și numele de la acest oraș.

 

 

1986

A murit Mircea Eliade, istoric al religiilor, scriitor de ficțiune, filozof și profesor român la Universitatea din Chicago. Este autorul a 30 de volume științifice, opere literare și eseuri filozofice traduse în 18 limbi și a circa 1200 de articole și recenzii cu o tematică extrem de variată, foarte bine documentate.

 

 

 

 

 

1992

Comandantul Suprem al Forţelor Armate, Mircea Snegur, a vizitat Ministerul Apărării şi a participat la solemnitatea depunerii jurământului de credinţă de către aparatul de  conducere al ministerului şi corpul de ofiţeri. Printre primii membri ai corpului de comandă care au depus jurământul militar s-au numărat Ion Costaş, Pavel Creangă, Tudor Dabija, Valeriu Toporivschi şi alţii, în total 57 de militari.

 

 

 

 

2009

Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.