7 septembrie

Share

1191

Are loc bătălia de la Arsuf, o bătălie a cruciadei a treia, în care Richard I al Angliei l-a învins pe Saladin. Arsuf a afectat reputația lui Saladin ca un războinic invincibil, iar Richard şi-a demonstrat curajul ca soldat şi priceperea lui ca un comandant strateg.

 

 

1631

În timpul Războiul de Treizeci de Ani, se desfăşoară bătălia de la Breitenfield - trupele suedeze sub comanda regelui Gustav Adolf obțin o victorie decisivă asupra forțelor catolice.

 

 

 

1939

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial România se declară neutră şi îşi dă acordul de principiu pentru trecerea prin teritoriul său a materialelor de război destinate ajutorării Poloniei.

 

 

 

1940

Este semnat Tratatul de la Craiova între România și Bulgaria. Conform prevederilor acestuia, România a cedat partea sudică a Dobrogei (Cadrilaterul în română), și și-a dat acordul în realizarea unor schimburi de populație. Acest teritoriu a fost cedat de către Bulgaria României, în urma Păcii de la București din anul 1913.

 

 

1940

În Bătălia Angliei din cel de-al Doilea Război Mondial, avioanele germane încep atacurile de noapte (The Blitz) asupra Londrei și a altor orașe britanice.

 

 

 

1953

Nikita Hrușciov este ales primul Secretar General al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice.