28 mai

Share

1940

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după 18 zile de luptă Belgia capitlează în fața  Germaniei. Guvernele Franței și a Marii Britanii au adus acuzații în adresa Belgiei, pentru că a trădat aliații.

 

 

1940

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, forțele norvegiene, franceze, poloneze și britanice recuceresc Narvik în Norvegia. Aceasta este prima victorie a infanteriei aliate a războiului.

 

 

1948

Printr-un decret al guvernului Petru Groza, Regelui Mihai și membrilor familiei regale li s-a retras cetățenia română.

 

 

 

 

 

1982

Are loc Bătălia de la Goose Green, în care forțele britanice înving pe cele argentiniene. Confruntarea a fost parte a Războiul din Insulele Falkland, un conflict militar și diplomatic care a avut loc între Argentina și Marea Britanie și s-a desfășurat în 3 arhipelaguri din sudul oceanului Atlantic și anume: insulele Malvine (sau Falkland), Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud.

 

 

1999

La Milano, Italia, după 22 de ani de lucrări de restaurare, capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină este expusă publicului din nou. Vizitatorii au obligația de a privi de departe pânza și pot sta doar pentru 15 minute. Este o pictură murală, realizată pentru patronul său, ducele Ludovico Sforza din Milano, una din cele mai celebre picturi din istoria universală a artelor.