ŞEDINŢA COMANDANŢILOR DE COMPANII DIN UNITĂŢILE MILITARE ALE ARMATEI NAŢIONALE

Share

La Centrul de Cultură şi Istorie Militară a avut loc întâlnirea conducerii Ministerului Apărării cu comandaţii de companii din unităţile militare ale Armatei Naţionale. Şedinţa s-a desfăşurat cu scopul ridicării capacităţii de luptă, consolidării disciplinei militare şi ordinii de drept, formării şi menţinerii în colectivele de militari a unui climat moral-psihologic sănătos, precum şi în scopul implementării unor pârghii eficiente privitor la profilaxia apariţiei conflictelor interpersonale şi de relaţii nestatutare între militari, precum şi privind profilaxia cazurilor de traumatism.

 

În alocaţiunea sa, Vitalie Marinuţa a subliniat importanţa dialogului cu militarii în termen, pentru asigurarea unui climat psihologic adecvat, în timpul îndeplinirii serviciului militar. „Într-un colectiv sănătos trebuie să existe întotdeauna o comunicare deschisă între militarul în termen şi superiorul său. Comandanţii sunt mai aproape de soldaţi, le cunosc necesităţile şi problemele şi pot preveni conflictele interpersonale în colectivul militar. Vă cer să fiţi profesionişti, vigilenţi şi să depuneţi eforturi maxime în scopul sporirii capacităţii de lucru”.

 

În cadrul activităţii s-a discutat despre atribuţiile generale şi metodele de lucru în domeniul psihologic cu subalternii; rolul comunicării şi prevenirii conflictelor interpersonale în activitatea comandaţilor de companie; metodica organizării şi desfăşurării şedinţelor de instruire la pregătirea de luptă la nivel de companie; etc. Comandanţii au susţinut un test de apreciere a abilităţilor de soluţionare a unor cazuri posibile.

 

Sedinta comandantilor de companiiSedinta comandantilor de companiiSedinta comandantilor de companii Sedinta comandantilor de companii