RESPECT PENTRU FEMEILE DIN ARMATA NAŢIONALĂ

Share

Centrul de cultură şi istorie militară a organizat astăzi un concert cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

 

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, a înmînat unui grup de femei distincţii ale Armatei Naţionale şi diplome de merit, menţionînd că Armata Naţională a Republicii Moldova a oferit femeilor şanse reale de a îmbrăţişa cariera militară şi a-şi face un rost acolo unde puţini reuşesc.

 

„Constatăm cu plăcere că Ministerul Apărării poate servi un exemplu pentru celelalte instituţii ale statului, atunci cînd vorbim despre egalitatea de gen. Or, astăzi 25 de procente din efectivul armatei îl reprezintă femeile cu grad de la soldat pînă la colonel, care se regăsesc în toate unităţile militare, iar unele dintre ele deţin funcţii importante, inclusiv de comandă”, a spus ministrul Apărării.

 

Viorel Cibotaru a felicitat doamnele cu epoleţi şi angajatele civile din armată pentru perseverenţa, răbdarea şi curajul de care dau dovadă în fiecare zi la locul de serviciu — în poligoanele militare, în saloanele de spital sau în misiunile de pacificare.

 

În cadrul concertului de la centrul de cultură şi istorie militară a evoluat orchestra prezidenţială, ansamblul de muzică populară „Doina Armatei”, ansamblul vocal-instrumental al Armatei Naţionale, precum şi interpreţi de muzică uşoară şi populară din Republica Moldova.

  

De menţionat că 25 de procente din efectivul Armatei Naţionale îl reprezintă femeile. Ele îşi desfăşoară activitatea în medicină, transmisiuni, justiţie, logistică, contabilitate, topografie şi relaţii publice.

 

8 martie 20158 martie 20158 martie 20158 martie 20158 martie 20158 martie 20158 martie 20158 martie 2015