ÎNVĂȚĂMINTE DIN TRECUT PENTRU VIITORUL GORDINEȘTIULUI

Share

La 27 - 28 aprilie, cu ocazia sărbătorii naționale al Drapelului de Stat, gimnaziul din Gordinești a găzduit un eveniment cu răsunet, organizat de către Andrei Covrig, colonel în rezervă, alături de prietenii săi: Vasile Zgardan, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, George Kutubidze, președintele Asociației de Prietenie  Georgia – Republica Molodva, Mariana Ţăranu, doctor în istorie și vicerector la Academia  de Transporturi, Informatică şi Comunicaţii, și mulți alții.

 

Când am zis - eveniment de răsunet, ne-am referit nu doar la amploarea acestei serbări, ci și la ecoul trecutului tumultos a meleagurilor noastre, ocupație, foamete organizată și deportări. Doamna Mariana Țăranu a prezentat tinerilor cititori din Gordinești noua sa lucrare „Scrisori către Stalin sau spovedaniile celor ocupaţi (1947-1953)”.

 

Cei mai buni și curioși gimnaziști s-au ales și cu câte un volum cu dedicații de la autoare.

 

Un alt motiv de bucurie a fost și donația de carte romanească pentru profesori și elevi oferită bibliotecii gimnaziului de către  Valentina Ciobanu.

 

Alexandru Chirilenco, șeful Muzeului Militar din cadrul  Centrului de Cultură şi Istorie Militară, prezent la eveniment, a menționat că și această serbare face parte din circuitul național al activităților dedicate Zilei Drapelului şi a Stemei de Stat.

 

Totodată, cu acest prilej, Muzeul Armatei Naționale a expus la întrunire două drapele tricolore: unul al Sfatului Ţării si cel de-al doilea – al regimentelor moldovenești de la 1917-1918.

  

Nimic nu poate fi mai convingător și mai prețios decât un propriu exemplu, astfel oaspeții cu suflet mare alături de profesorii de la gimnaziul din Gordinești au venit să cultive tinerei generații Dragostea față de Țară și limbă română.

 

ÎNVĂȚĂMINTE DIN TRECUT PENTRU VIITORUL GORDINEȘTIULUIÎNVĂȚĂMINTE DIN TRECUT PENTRU VIITORUL GORDINEȘTIULUIÎNVĂȚĂMINTE DIN TRECUT PENTRU VIITORUL GORDINEȘTIULUIÎNVĂȚĂMINTE DIN TRECUT PENTRU VIITORUL GORDINEȘTIULUIÎNVĂȚĂMINTE DIN TRECUT PENTRU VIITORUL GORDINEȘTIULUIÎNVĂȚĂMINTE DIN TRECUT PENTRU VIITORUL GORDINEȘTIULUIÎNVĂȚĂMINTE DIN TRECUT PENTRU VIITORUL GORDINEȘTIULUIÎNVĂȚĂMINTE DIN TRECUT PENTRU VIITORUL GORDINEȘTIULUIÎNVĂȚĂMINTE DIN TRECUT PENTRU VIITORUL GORDINEȘTIULUIÎNVĂȚĂMINTE DIN TRECUT PENTRU VIITORUL GORDINEȘTIULUI