FUNDIȚE, ZÂMBETE ȘI DULCURI

Share

1 IUNIE Centrul de Cultura si  Istorie MilitaraAzi, la 1 iunie 2015, Centrul de Cultură și Istorie Militară a fost luminat de zâmbete și râsete de copii. Ziua internațională a micuților a devenit o sărbătoare tradițională cât pentru instituția noastră atât și pentru cei ce-și așteptau cadourile.

 

Sute de copii ai militarilor și civili, angajați ai Ministerului Apărării, au împânzit curtea Centrului, unde a fost amenajat un loc pentru concert și joacă. Considerată joacă de către maturi, pictura în guaș sau desenatul cu cretă pe asfalt a devenit o adevărată competiție, finisată cu premii, cărți și dulciuri.

 

Impresii deosebite au lăsat formațiile de dans, îmbrăcați în diversă vestimentație, de la strae populare cu domnițe în ie și băieți cu brâuri, la rochii și costume pentru tango.

 

Aplauze speciale au primit copiii din formațiile: ansamblul de dans popular “Busuioc”, ansamblurile de dans modern ,,Fantezia’’ şi ,,Atlantica’’, studioul de balet “Soarele”, ansamblurile de dans: ,,Pasiunea dansului’’ și ,,Confetti’’,  clubul sportiv naţional ,,Olimpia”.

 

Cei mai mici au avut parte și de o poveste cu un boboc năzbâtios Dorofel, o vulpe vicleană, un urs și un iepure fricos, spectacol jucat de actorii Teatrului Republican cu păpuși ”Licurici”.

 

Recitatul poeziilor și cântece au răsunat la microfon și după finisarea concertului, iar formațiile de dans au rămas și după program concurând cu colegii din alte trupe, cu adevărat Moldova are talente.

 

Sărbătoarea s-a sfârșit cu cadouri și cu o masă bogată în dulciuri. Centrul de Cultură și Istorie Militară mulțumește celor prezenți, felicită toți copiii și, Vă asteaptă și la anul.