EVENIMENT DE EXCEPȚIE LA PLOIEȘTI CU PARTICIPAREA CENTRULUI DE CULTURĂ ȘI ISTORIE MILITARĂ DE LA CHIȘINĂU

Share

Ploiesti

La 4 august 2015, ploieștenii au avut deosebita ocazie de a se delecta din expoziția ”Stindarde și drapele în istoria națională”, eveniment organizat în incinta Bibliotecii Județene Prahova cu suportul Consiliului Județean Prahova, a Bibliotecii Județene, a Centrului de Cultură și Istorie Militară din Republica Moldova, a Muzeului Serviciului Vamal din Republica Moldova, Asociației Județene Cultul Eroilor Prahova, Asociației Române de drept umanitar – filiala Prahova și a colecționarului Petru Costin.

Expoziția s-a bucurat de mare succes la publicul prahovean, președintele Consiliului Județean Prahova menționând că activitatea este unică în felul său pentru Ploiești. Prezentă la eveniment, reprezentanta cu relații internaționale în Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, doamna Ludmila Sfârloagă a apreciat valoarea incontestabilă a pieselor expuse, specificând valoarea educațională și cognitivă a acestora.

Vitalie Ciobanu, șeful Centrului de Cultură și Istorie Militară, a familiarizat publicul prahovean cu apariția, evoluția drapelelor și stindardelor, și nemijlocit istoricul reconstituirii acestor piese muzeale unice, care au fost adunate într-o colecție de excepție de către colecționarul și cercetătorul Petru Costin.

 Activitatea a fost o reușită pentru instituțiile antrenate în această colaborare, deja fiind proiectate și stabilite mai multe proiecte de viitor, în domeniul științei, culturii și de eternizare a eroilor.