La Chişinău s-a desfăşurat primul festival al cântecelor de cătănie.

Category : Evenimente Artistice
Views : 81793

Dansurile traditionale si cantecele de vitejie din toate colturile Moldovei au ajuns la Chisinau. Cele mai bune ansambluri populare au participat astazi la primul festival al cantecelor de catanie. Imbracati in straie populare, participantii au transformat repede evenimentul intr-unul plin de buna dispozitie.

Asa a inceput astazi prima editie a festivalului. Mai apoi insa fiecare ansamblu s-a laudat cu traditiile pe care le-a mostenit. Acesti barbati spre exemplu, au venit din Horesti, Ialoveni. Ei spun ca adora sa cante ori de cate ori au aceasta ocazie, lucru pe care l-am observat si noi.


Un alt ansamblu care a venit sa incante publicul cu piese ostasesti, este acesta venit tocmai din Sarata Galbena, Hancesti. Marea majoritate a cantaretilor de aici sunt sot si sotie. Este si cazul lui Ion si al Eugeniei, care tot datorita acestui ansamblu s-au si cunoscut.


La festival a ajuns si un colectiv de dansatori din Balti. Acestia spun ca atat de mult le plac dansurile populare incat de trei ori pe saptmana rezerva pentru antrenamente cate trei ore.


Tot aici au paticipat si cativa mesteri populari.


In timpul evenimentului in alta parte a cladirii se pregatea mancare pentru participanti- hrisca si terci de malai. La festival au participat 18 ansambluri din toate colturile Moldovei.

Add your comments