Error
  • Component not found

10 January 2019

11 January 2019

11 ianuarie

532

În  Imperiul Bizantin a început, la Constantinopol, răscoala Nika, care a fost reprimată de către comandantul militar Belisarius, răsculații fiind masacrați în hipodrom.

 

 

 

 

 

1600

Împăratul Rudolf al II–lea primește solia lui Mihai Viteazul, condusă de banul Mihalcea, care cerea recunoașterea domnului român ca principe al Transilvaniei.

 

 

 

 

 

1753

A fost deschis British Museum (Muzeul Britanic). Este unul dintre cele mai vechi și mai impozante muzee din lume, cu exponate variind de la mumii egiptene la comori romane.

 

 

 

1865

A avut loc la Cernăuți prima adunare a "Societății pentru cultura și literatura română din Bucovina".

 

 

 

1923

Are loc Ocuparea Ruhrului de către trupele franco-belgiene. A fost un răspuns la neplata de către Germania cancelarului Cuno a despăgubirilor de război dictate în urma Primului Război Mondial.

 

 

Read more

10 ianuarie

1475

Are loc Bătălia de la Podul Înalt. Victoria de la Vaslui prin care Ștefan cel Mare, domnul Moldovei, a zdrobit armatele otomane conduse de Suleiman Pașa.

 

 

 

 

1545

Se tipărește, la Târgoviște, "Molitvelnicul" lui Dimitrie Liubavici și se reia activitatea tipografică în Transilvania.

 

 

 

  

 

1920

Liga Națiunilor ia naștere în mod oficial, odată cu intrarea în vigoare a Convenției Ligii Națiunilor, ratificată de 42 de state în 1919.

 

 

 

1946

Are loc prima Adunare Generală a ONU, la Central Hall Westminster, Londra. Participă toți reprezentanții celor 51 de națiuni, membre cu drepturi depline ale ONU.

 

Read more