Error
  • Component not found

08 September 2019

8 septembrie

1380

Se desfăşoară bătălia de la Kulikovo, forțele ruse înfrâng o armată aliată a tătarilor și mongolilor (Hoarda de Aur), oprindu-le înaintarea.

 

 

 

 

 

1495

Începe domnia lui Radu cel Mare în Ţara Românească. A fost fiul lui Vlad Călugărul, cu care a domnit împreună în 1492. Cinci dintre fiii lui au fost domni ai Țării Românești.

 

 

 

 

 

1514

Are loc bătălia de la Orșa, una dintre cele mai mari lupte ale secolului XVI. Lituania și Polonia înfrâng armata rusă.

 

 

 

1941

Are loc asediul german al Leningradului, oraș simbol al Uniunii Sovietice, (azi Sankt Petersburg) în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost unul dintre cele mai sângeroase asedii din istoria lumii. Planul german a primit numele de cod Operation Nordlicht („Operațiunea Aurora boreală”).

 

 

1951

Este încheiat Tratatul de la San Francisco, între Japonia și o parte a Puterilor Aliate, a fost semnat oficial de 48 de țări  la War Memorial Opera House din San Francisco, California și a intrat în vigoare la 28 aprilie 1952. Scopul tratatului a fost de a pune capăt poziției Japoniei ca putere imperială și de a aloca despăgubiri civililor și foștilor prizonieri de război din țările aliate, care suferiseră din cauza crimelor de război comise de japonezi. Acest tratat a invocat Carta Națiunilor Unite și Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Read more