MISIUNE DE DOCUMENTARE LA CIMITIRELE ŞI MONUMENTELE DE RĂZBOI ROMÂNEŞTI

Share

 

În perioada 4-6 septembrie, delegaţia oficială a Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor din România, s-a aflat în Republica Moldova, în contextul planului bilateral privind cooperarea în domeniul militar. Cu această ocazie Centrul de Cultură şi Istorie Militară a organizat o întâlnire de lucru cu delegaţia română la care s-a vorbit despre programul de colaborare şi acţiuni ce pot fi întreprinse în scopul aplicării prevederilor Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind regimul juridic al mormintelor de război situate pe teritoriile Republicii Moldovei şi al României.

  

Reprezentanţii instituţiilor au desfăşurat o misiune de documentare în teren, la cimitirele şi monumentele de război româneşti din localităţile: Chişinău, Orhei, Neculaeuca, Mana, Tabăra, Morozeni, Novaci-Peticeni, Călăraşi, Ialoveni şi Bardar. Delegaţia a verificat starea de conservare a cimitirelor din aceste localităţi. În continuare, instituţiile vor colabora pentru elaborarea unor proiecte comune prin care aşezămintele din celelalte localităţi vor fi aduse la o stare demnă pentru eroii căzuţi în războaie.

 

 

Cimitirul ostasilor romani din CalarasiCimitirul ostasilor romani din CalarasiCimitirul ostasilor romani din satul TabaraCimitirul ostasilor romani din satul ManaMonument in cinstea ostasilor romani din Orhei