CEREMONIA REÎNHUMĂRII LA CIMITIRUL DE LA ȚIGANCA

Share

 

La Cimitirul de Onoare Românesc de la Țiganca, a avut loc ceremonia reînhumării a 81 de eroii români, cunoscuți și necunoscuți, căzuți în perioadele 02-10 iunie 1941 și mai-august 1944 și exhumați din localitățile Râșcani și Ștefan Vodă. Acțiunea a fost organizată de Centrul de Cultură și Istorie Militară și Oficiul Național pentru Cultul Eroilor din România, în cadrul proiectului de îngrijire și restaurare a cimitirului și în contextul planului bilateral privind cooperarea în domeniul păstrării și eternizării memoriei militarilor.

 

La eveniment au participat un sobor de preoți, care a oficiat slujba pomenirii ostașilor români; atașatul român al apărării la Chișinău, colonel Dumitru Neacșu; reprezentanții Centrului de Cultură și Istorie Militară; reprezentanți ai Asociației „Cultul Eroilor” din Galați; autorități locale, elevi și profesori din localități învecinate și militari ai armatei naționale.

 

 

Cimitirul de la ȚigancaCimitirul de la ȚigancaCimitirul de la ȚigancaCimitirul de la ȚigancaCimitirul de la ȚigancaCimitirul de la Țiganca