Share


 

Aruncătorul de Mine Reactive BM-13

 

Nume popular - Katiuşa, a fost produsă în URSS, în anul 1941, având o greutate de 7 890 kg. Distanţa de zbor a minei reactive este de 5 km. Instalaţia dispune de 7 obuze reactive. Aruncătorul de mine era instalat pe o maşină ZIS. Pentru prima dată a fost folosită în bătălia de la Smolensk, în toamna anului 1941.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

avion de vanatoare MIG - 21, Muzeul Militar din Chisinau 

Avion de Vânătoare MIG-21

 

A fost creat în anii 1980-1981 la biroul de proiectare Mikoian de aviaţie militară. Echipajul îl constitua un singur pilot. Dispune de două instalaţii reactive, iar armamentul instalat cântăreşte 10 tone. 

 

 

 

 

 

 

 

Share

BTR 40, Muzeul Militar - Chisinau

 

 Maşină Blindată BTR-40 B

 

A fost proiectată în URSS, în anul 1957, după modelul maşinilor blindate germane din perioada celui de-al doilea război mondial. Are o greutate de 5 300 kg, capacitatea de transportare de 5 ostaşi şi dispune de o instalaţie pentru mitralieră. Se întâlnea în unităţile de recunoaştere a armatei sovietice.

 

 

 

 

 

 

 

Share


BTR 60, Muzeul Militar - Chisinau

 

Maşină Blindată BTR-60

 

A fost produsă în URSS în anul 1965, are o greutatea de 10 tone, capacitatea de transportare de 12 ostaşi. Dispune de 2 mitraliere Kalaşnikov, calibrul 7,62 mm şi o mitralieră de calibrul 14 mm. Are în dotare un spărgător de valuri şi o instalaţie specială din plastic, ce permitea trecerea peste obstacolele din apă. A fost în dotarea unităţilor de infanterie motorizată şi unităţilor speciale de infanterie marină.

 

 

 

 

 

 

Share

 

Maşina Blindată BTR-70

 

Aa fost construită în anul 1970 în România. Are o greutate de 10 tone şi o capacitate de trasportare a 10 ostaşi. Are o mitralieră cu calibrul de 14 mm şi două mitraliere cu calibrul de 7,62 mm. Blindajul frontal este de 20 mm. Are patru ieşiri, dintre care una este situată pe partea inferioară a maşinii, ce reprezintă un avantaj pe câmpul de luptă.